6 SEO tips om te zorgen dat jouw content gevonden wordt door Google en andere zoekmachines

SEO tips gevonden worden door zoekmachines als googleHet internet heeft de wereld een stuk kleiner gemaakt. Helaas wordt het ook met de dag dichter bevolkt door concurrenten die allemaal aandacht naar hun content proberen te trekken. De opkomst van zoekmachines – waarvan Google de bekendste is – is daarom logisch te verklaren. Die zoekmachines zijn in de basis computerprogramma’s, die gebruik maken van algoritmes om te bepalen welke websites wel en welke niet getoond moeten worden. Je kunt op deze ontwikkeling inspringen door search engine optimisation, ofwel SEO, te gebruiken bij het schrijven van jouw content. SEO zorgt ervoor dat je website gevonden wordt door zoekmachines als Google.

Artikel traditioneel magazine: Western rijden: cowboytje spelen of toch veel meer?

Iedereen heeft vast wel eens zo’n western film gezien. Jakkerend over de prairie lijkt de ruiter weinig te maken te hebben met wat het paard aan het doen is. Je krijg het idee dat die knop op het zadel vooral nodig is om ervoor te zorgen dat de ruiter blijft zitten. Maar schijn bedriegt; de westernstijl van rijden vereist juist een heel specifieke en subtiele manier van interactie met je paard. Hoe dat zit? Dat gaan we je hier trachten uit te leggen.

Artikel digitaal magazine: Hoe overleef je als introverte ondernemer in een extraverte samenleving

SOMS HEB IK HET IDEE DAT IK IN DE VERKEERDE TIJD GEBOREN BEN. TEGENWOORDIG MOET JE ALS SCHRIJVER NAMELIJK JEZELF NOGAL WETEN TE VERKOPEN. JE WERK IS JOUW PRODUCT EN JE BENT JE EIGEN SALESMANAGER. IN ONZE AL MAAR KLEINER WORDENDE WERELD, WAARIN PRODUCTEN EN DIENSTEN UIT ALLE WERELDDELEN AAN DE MAN WORDEN GEBRACHT, IS HET STEEDS BELANGRIJKER DAT JIJ JEZELF IN DE KIJKER WEET TE SPELEN. EN DAT VIND IK LASTIG. IK HEB EEN INTROVERTE PERSOONLIJKHEID EN STA LIEVER IN DE COULISSEN DAN OP HET TONEEL. TEVEEL DRUKTE IS AAN MIJ NIET BESTEED. NA WEER EEN BOEKENMARKT OF LEZING BEN IK VERSLETEN. TOCH DOE IK HET ELKE KEER ZONDER AARZELING WEER OMDAT IK VAN MIJN WERK HOUD, MAAR IK DURF TE WEDDEN DAT W.B. YEATS DIT SOORT PROBLEMEN NIET HAD.

Column, opiniestuk: Ik ben een gelukszoeker (en ik ben er trots op)

Sinds ik uit Nederland weg ben, echt weg ben – huis verkocht, geen plek meer om snel en makkelijk naar terug te keren – is er soms een gevoel van onbehagen. Als emigrant ben je zo ontzettend kwetsbaar, sociaal gezien. Je hebt geen of een heel klein netwerk. Niet dat sociale netwerken in Nederland zijn wat ze vroeger waren, maar toch…

Blog: Intermitterend vasten; vasten als weg naar gezondheid

In mijn eerdere blog stipte ik het al aan: intermittent fasting. Letterlijk vertaald betekent dit periodiek vasten en dat is exact wat het is: af en toe één of meerdere maaltijden overslaan. Ik doe het ondertussen alweer jaren en ik voel me er goed bij. Het houdt mijn lichaam op gewicht en mijn immuunsysteem scherp. Maar ik kan me zo voorstellen dat jij het idee om een maaltijd over te slaan behoorlijk onprettig vindt: we zijn nogal gewend geraakt aan onze overvloed.